onsdag 28. april 2010

Julegavealong 2010 - April

Bidraget i Julegavealong 2010 for april blir sokker:-) Disse sokkene skulle jeg ha selv, men størrelse medium ble for knapp og derfor havnet de her. Nå må jeg finne en mottaker som er like glad i katter som meg selv. Mønsteret kjøpte jeg her. Flotte mønstre og på dette er det katter som skyter rygg og som har spist opp fisken sin – bare beina igjen:-). Jeg må jo ha meg et par selv av også for jeg falt fullstendig for mønsteret så et nytt par er nok snart på pinnene. Jeg kommer til å strikke vrangborden mye lengre da jeg er tilhenger av sokker som går litt opp på leggen. Hælfellingen var så enkel at jeg anbefaler dette mønsteret hvis noen synes det med hælstrikking er vrient.

Garn: Falk
Mengde: 2 nøster av hver farge
Pinner: 3

DSCN0888 DSCN0886DSCN0887 
……9.par ut

Og så må jeg bare videreformidle denne morsomme historien som jeg fikk på mail en dag:

En stil om kua, skrevet av en 2. klassing......c",)

clip_image001
Kua er et husdyr, men den kommer også utenfor huset.  Den lever ofte på landet, men den kommer også inn til byen, men bare når den skal dø.  Men det bestemmer den ikke selv.
Kua har syv sider.  Den øverste siden, den nederste siden, den forreste  siden, de bakerste sidene, den ene siden, den andre siden og den innvendige siden.
På den fremste siden sitter hodet og det er fordi hornene skal ha noe å sitte fast på.  Hornene er av horn og  de er bare til pynt.  De kan ikke bevege seg, men det kan ørene. De sitter ved siden av hornene.  Kua har to hull foran i hodet, de kalles ku-øyer. Kuas munn kalles mule, det er nok fordi den sier muuhh.
På den bakerste siden sitter halen.  Den bruker den til å jage vekk fluer med, så de ikke faller ned i melka og drukner.
På den øverste siden og den ene siden og den andre siden, er det kun hår.  Det heter ku-hår og har alltid samme farge som kua.  Fargen til kua heter kulør.
Den nederste siden er den  viktigste for der henger melka og når budeia åpner kranene så renner melka ut.  Når det tordner så blir melka sur, men hvordan den blir det har jeg ikke lært meg ennå. Kua har fire ben, de heter ku-ben.  De  kan også brukes til å trekke ut spiker med.  Kua spiser ikke så mye, men når den gjør det spiser den alltid to ganger.  De fete kuene lager helmelk.  Når kua har dårlig mage lager den ost.  I osten er det hull, men hvordan den lager hullene har jeg heller ikke lært ennå.
Kua har god  luktesans, vi kan lukte den på lang avstand.  Kuas valper heter kalver.  Kalvens far heter okse og det gjør kuas mann også.  Oksen lager ikke melk og er derfor ikke et pattedyr.
Den som kommer og henter kua når den blir gammel heter ku-fanger.  Den sitter ofte foran på biler.  Så blir kua slaktet, man heller melka på pappkartonger som vi kan kjøpe  på butikken.  Kuas fire ben blir sendt til snekkeren, det kalles gjenbruk.
Som man kan se er kua et nyttig dyr og derfor liker jeg kua veldig godt.
(Lærerens kommentar: Jeg har aldri lest noe  lignende!)

Snart er det mai og jeg regner med at kyrne er ute på beite:-))

Sidsel

fredag 16. april 2010

Naturens verk

Hva kan vi mennesker stille opp mot naturkreftene? Lite eller ingenting. Akkurat nå er det en askesky fra Island som kontrollerer all luftfart i Norge og store deler av Europa. Jeg arbeider på en flyplass og de siste to dagene har vært merkelige. Det å gå igjennom en tom terminal som normalt koker av mennesker gir meg egentlig en litt skremmende følelse. Jeg krysser fingene for at naturen spiller på lag med oss slik at hverdagen normaliserer seg.
 
Bildet hentet fra Trønder-Avisa

Personlig har jeg slitt med andre skydotter – dette er en illusjon fordi det du ser her er et par votter. Ja, faktisk så er dette et par Selbuvotter. Synes du det ligner på sokker?Jepp – for jeg kan nemlig ikke strikke votter!! Min hjerne er kun laget for sokkestrikk – nemlig.
Jeg strikket nesten en vott ferdig, men da jeg fikk presset hånden inn og det var 7cm fra fingertuppen min til votten sluttet skjønte jeg at det ikke fantes mennesker som hadde slike hender og det gikk dermed ikke an å ta den inn i Julegavealongen heller. Opprekking måtte til og et nytt mønster ble hentet fram. Denne gang strikket jeg en halv vott og innså at jeg ikke skjønte bæra:-)
Nok en opprekking og vips så er vottene blitt til et par sokker. Det som forbauser meg er at jeg ikke blir fly hakke forbannet – jeg er like blid!! Må være alderen.
Jeg har lagt min elsk på dette mønsteret fra Drops. Dette er skikkelige sokker! Disse er strikket i Smart med pinner nr. 3,5. Brukte nesten 2 nøster hver av grått og offwhite og det sorte er bare en rest.

100

Og dette er 8. par ut.

Ha en støvfri og klar vårhelg. Her skal det jobbes i hagen!

Sidsel

søndag 4. april 2010

Stjernegrytekluter i vårfarger

Vi er på plass i heimen igjen etter ei flott uke på hytta. Et fantastisk vær i Trøndelag så det var med vemod vi dro derfra. Snøfritt og vårlig rundt hytta, men på fjellet var det snø i massevis. En flott fjelltur med ski på beina ko u ss også ut på, og det må ærlig innrømmes at det er en stund siden sist– til og med 3. prinsessa på 4 mnd var med:-) Tidlig krøkes etc……
Her hjemme har vi mye snø som skal smeltes fremdeles, men jeg aner at den forsvinner.

Jeg hadde heklet nye grytekluter og kopptue i anledning påska og deler gjerne oppskriften:

DSCN0845

Hekle 150 lm sammen til en ring med 1 kjm
1. omg: 1 fm i hver lm hele veien rundt
2. omg: 1 fm i hver av de neste 6 fm, 3 fm i neste fm x1 fm i hver av de neste 6 fm, hopp over 2 fm, 1 fm i hver av de neste 6 fm, 3 fm i neste fmx Gjenta x-x omgangen ut.
3. – 13. omg: Som omgang 2
14. omg: Hekles som før til toppen av siste spiss. Her hekler du 15 lm i steden for 3 fm. Avslutt omgangen med 6 fm.
15. omg: Hekles som de andre omg, men med 18fm rundt hempen.
Ta til slutt en tråd av begynnerfargen og sy sammen spissene i midten av grytekluten.

Jeg har brukt Mor AAse bomullsgarn og heklekrok nr. 2,5.

DSCN0847 

Kopptua er strikket. La opp 52m i farge nr. 1
1. omg: 2 rett og to vrang
2. omg: rett over rett og vrang over vrang
3. omg: Skift farge og start med 2 vrang og 2 rett
4. omg: vrang over vrang og rett over rett
Gjenta til du 19 eller 20 rader med farge 1. Fell av.

Sidsel