onsdag 27. januar 2010

Julegavealong 2010 - Januar

Første julegave i boks! Jeg er nesten imponert over meg selv fordi jeg har ALDRI laget julegaver i januar før. Denne blogginga gjør noe med oss, tror jeg, og jeg håper det er sunt………..
Den første julegaven blir en Calometri – et pannebånd som sitter utrolig bra. Dette er strikket med en tråd Tove i offwhite og en tråd Kid-silk blå. Jeg ble veldig fornøyd med fargeeffekten og resultatet ble mykt og godt. Heklet en blomst som jeg ikke har festet – det får mottaker avgjøre. Det er ikke alle som liker “stasjet” for som kjent smaken er som baken……

Januar calometri

Sidsel 

onsdag 20. januar 2010

Andre par ut

Dere kommer til å gå lei…… Jeg har tenkt å telle inn alle sokkene jeg strikker for å se hva antallet blir.
Selbusokkene er mine standardsokker og disse har jeg vel blogget til det kjedsommelige. Strikket i Sisu, pinner 3,5 og her har jeg gjort det store mesterstykke å strikke den ene foten 1cm kortere!! Hvordan er det mulig? Ja, ja sånn går nå dagan:-)

sokker

Jeg har meldt meg på Julegavealongen 2010 som Annepålandet og Sylvia har dratt i gang og det er fremdeles tid til å melde seg på. Om du synes det blir knapp tid nå i januar er det helt ok og blogge 2 gaver i februar. Påmelding skjer enten hos Annepålandet eller hos Sylvia.

Husk tida går fort og vips så steller vi til jul igjen:-)

Sidsel

fredag 15. januar 2010

Hals over hodet…..

Før jul strikket jeg en hals og oppskriften hentet jeg hos Garnhuset. Morsomt strikk med flettemønster og hele og halve pinner…… Det hører en lue til og den hadde jeg også tenkt å strikke MEN etter en cm med flettestrikk, kvarte, halve, trekvarte og helledussenkvarte omganger tok sinnet plutselig overtak og garnet ble brått revet av og en Calometri ble født. Mønster på Calometrien ble hentet hos LindaN – hun har oversatt den til norsk. Her

DSCN0717

Dette settet skulle min kommende svigerdatter ha, men til gjengjeld måtte hun stille som modell – under litt press:-)  Hun viser hvor flott dette pannebåndet er – dekker godt panne og deler av hodet, men hestehale får være hestehale. Mye bedre enn den der lua med kvarte, halve, trekvarte…….. Jeg er sikker på at dere er enige i det.

DSCN0721

Det blir lite tid til blogging og kommentarer fordi jeg har hektiske dager med årsoppgjør og alt som hører til, men snart letter trykket og jeg skal da ta en besøksrunde. Nå er de fredda’n og jeg skal til frisøren:-)

Sidsel

lørdag 9. januar 2010

Første par ut

Jeg er en notorisk sokkestrikker og synes rett og slett det er avslappende å strikke sokker:-) Dette paret er til yngstesønnen som jeg mistenker å gå i joggesko enten det er 25 plussgrader eller som nå, 25 minusgrader. De er strikket i Fortissima sokkegarn og det gikk med ca 1 nøste (100g)

DSCN0732
Ja, for nå er det kaldt og kulden ser ut til å vare. Flott ja, du verden, men nå lengter jeg mot å ligge ombord i båten og høre på måkeskrik.

DSC_0023-2 

Når jeg starter opp den stakkars dieselmotoren på ræcerbila mi:-) så hører jeg at den ikke har det særlig godt. Men den starter og det er alt jeg krever. Skulle mye heller ha hørt duren av en firesylindret påhengsmotor…….

DSC_0031

Det går rett vei og i dag skinner sola fra knallblå himmel, haken er bare at det står et minustegn foran 25grader:-)

Ha en flott lørdag!

Sidsel

 

lørdag 2. januar 2010

GODT NYTT ÅR!!

Da skriver vi 2010 og jeg er spent på hva dette året vil bringe oss. Etter en trivelig julefeiring med spente barn som tar i mot nissen og et “berg” av pakker dro vi hjem igjen. Her var det kaldt,  ned i –20, men du verden så flott!! Knall blå himmel og sol!

Eldstesønn og hans familie fant på at de ville komme en tur for å feire nyttår sammen med oss. Dermed pakket de bilen og 50 mil unnagjort med ei på 5 uker, ei på 2 og ei på 4 og et halvt år (viktig:-). Det synes jeg det står respekt av og er utrolig takknemlig for at de tok turen. Snille barn – ikke noe problem i bil og en livlig nyttårshelg ble det for oss alle. Takk til prinsene og prinsessene – store som små.

julNyttårsforsettet for 2010 er at jeg ikke skal ha et blogginnlegg uten en eller annen form for håndarbeid å vise til. Dette skal være en håndarbeidsblogg og jeg bruker å være prinsippfast. Når jeg ser på avsnittet over………….. ja, det er lov til å skeie litt ut:-)
Her kommer et tips til venninnegave e.l.
dorull 

Jeg strikket kopptue i Mor Aase bomull og heklet en blomst (disse er i Alpakka). Puttet tua i en dorullkjerne som jeg skrev en hilsen på og festet blomsten med knappenål til tua. Ei kopptue kommer vel alltids godt med og blomsten kan mottakeren enten bruke som nål eller sy fast til lue, pannebånd etc. Disse ble til en liten julehilsen til 3 kolleger.

Jeg håper dere alle har hatt en fin start på det nye året og jeg ser fram til et aktivt bloggår!

Sidsel