fredag 27. november 2009

Det ble rosa!!!!! JIPPI

Jeg kan melde om at nå er det hele vel overstått og jeg er både rørt og takknemlig. På torsdag 26.11.09 kl 01 50 ankom 3.prinsessen denne verden. Alt vel med mor og barn, og jeg har nettopp fått melding om at de har reist hjem. fra sykehuset. Der venter to spente på 2 og 4 år på sin lillesøster. Farmor må vente til 10. desember, men da går turen til trøndelag og vi gleder oss stort. Inntil da får vi nøye oss med MMSbilder og telefon.  Ære være for denne “nymotens” greia med MMS:-) Føler at vi er med i situasjoner som for endel år tilbake var umulig. Nå skal det hekles kant rundt teppet og det skal jeg gjøre med den største glede.

DSCN0625

TO LUKER I HIMLEN

Det største mysterium er ikke mer enn dét: at en ørliten kropp
er våknet til jorden. Den nyfødte ser....
Vis mer
To luker i himlen går opp.
Selv fem-trinns-raketter og kjernefysikk
blir puslingers puslespill
når det nyfødte barn med et eneste blikk
beviser at Gud er til.
Andre Bjerke

God helg til dere alle!

Sidsel

mandag 23. november 2009

En sunn kropp i et sunt legeme……….

Om legemet er så sunt det kan nok diskuteres, men jeg prøver så godt jeg kan. Det handler vel om god balanse og jeg synes selv jeg holder på å bli kjempeflink. En salig blanding av hjemmelagede knekkebrød, sjokolade og noe godt i glasset – alt i moderate mengder og til rett tid selvfølgelig, kombinert med litt trening for å holde pust og muskler sånn noenlunde intakt, det må vel kalles for livsnytelse.

Jeg har funnet noen blogger som lager kjempegod mat – kremt jeg har ikke prøvd alle rettene de legger ut, men jeg er veldig god på å lese matoppskrifter;-)
Hos Husomra og hos Litt om mangt - mest om hobby finner du mye godt. Hos den sistnevnte har jeg “stjålet” en oppskrift på knekkebrød og den oppskriften anbefaler jeg på det varmeste. Her i huset spiser vi ikke annet til hverdags, det er sprøtt og det har mye smak.

sunt

Som nevn tidligere så har jeg hatt strikkedilla på sokker i høst og mønster på disse fant jeg hos Garnstudio. Jeg tror nesten det er de fineste sokkene jeg har strikket. Fargevalget er mitt eget og skyldes vel i hovedsak manglende utvalg i butikken, men jeg ble veldig fornøyd til slutt. Strikket i Drops Karisma. Dette er tykke gode sokker som varmer godt når man er litt frossen. Jeg kommer garantert til å strikke flere. Litt vanskelig å fotografere når jeg har dem på – ja, jeg ønsker meg lange slanke ben til jul ti hi;-)

Drops sokker

Ha ei flott uke selv om været her på østlandet akkurat nå er mørkt og trist, men det får vi ikke gjort noe med:-)

Sidsel

torsdag 12. november 2009

Prinsesser og vanlig arbeidsfolk

Jeg er så heldig at jeg er farmor til to prinsesser og når det gjelder prinsesser så er det kun en farge duger: ROSA
Det tok litt tid før jeg forstod dette, men i sommer da skjønte jeg tegninga:-) Da hadde jeg nemlig strikket et par votter i fargene grønt og svart. Disse var egentlig ment for voksne, men ble så små at jeg spurte 1.prinsessa på 4 om de passet henne. Hun kastet et kjapt blikk og svarte kontant nei:-)
Så derfor var fargevalget ikke noe problem når jeg fikk høre at samme prinsesse ønsket seg ei praktisk ullbukse. Den er strikket i Dalette og hører til Gråtassserien. Prøvde å pynte opp med litt sommerfugler fordi jeg syntes den ble i kjedeligste laget. Når jeg kjøpte garnet så fikk jeg se noen ferdig trykte merkelapper og falt selvfølgelig for “laget av farmor”;-)

rosa

Disse sokkene er vel egentlig bare for prinsesser. Strikket i Fancy Sox og er vel neppe egnet til Cherrox, men hva gjør vel det.  

Selv er jeg så langt fra adelig, men jeg har i den siste tiden fått et litt større ansvar enn jeg hadde regnet med. Situasjonen er nemlig den at jeg har fått en tannlege “i kosten”. Neida, hun bor ikke hos oss, men jeg har nå så hyppige besøk der at jeg tror at jeg alene betaler både lønn og sosiale kostnader for denne ene. Hyggelig er hun, men det får da være måte på. Tenner på krone i tillegg til gamle fyllinger som ramler ut til stadighet. Og her snakker vi fyllinger altså, schwære fyllinger;-) Disse er fra sent sekstitall da Folketannhelsa hadde godt med amalgan.
Ja, ja jeg prøver å spare der jeg kan og har nå begynt å strikke mine egne kopptuer……Disse har jeg sett mange har laget og jeg var nok litt skeptisk – tenkte bakterier og annet styggedom, men jeg er faktisk fornøyd.
Strikket i Mor Aase bomull.vask

Jeg håper nå at arbeidsgiveransvaret mitt for tannlegen snart er over.  Jeg krysser fingrene og biter tennene forsiktig sammen. God helg til dere alle hilsen

Sidsel

som i skrivende stund har bare ei knekt tann og vondt i bankkortet sitt

torsdag 5. november 2009

Yes, I made it!!!

Engelsken min er ikke som den aldri har vært;-) Fungerer veldig bra i ferier…. I would like to have a bottle of red wine please….. no problem, men strikkeoppskrifter, ja det er en utfordring. Nå har jeg prøvd meg på en Jacques Cousteau-lue. Oppskrift fant jeg hos Tovepia og jeg fikk det til - tror jeg - for det ligner!! Det skal sies at det ikke var den mest innviklede oppskriften, men jeg er glad og fornøyd. I tillegg strikket jeg et skjerf helt ut av eget hode;-)

Garnet som er brukt er Limbo og det gikk med 200g til lue og skjerf, pinner 3,5. Han som eier motoren skal bli luas eier;-)

Lue

Det er blitt lue-tid her hos meg med litt snø og etpar minusgrader. Med cupfinale i helga så er iallefall fotballsesongen over og det er jeg veldig fornøyd med……

Ha ei god helg godtfolk og måtte det beste laget vinne!

Sidsel