torsdag 12. november 2009

Prinsesser og vanlig arbeidsfolk

Jeg er så heldig at jeg er farmor til to prinsesser og når det gjelder prinsesser så er det kun en farge duger: ROSA
Det tok litt tid før jeg forstod dette, men i sommer da skjønte jeg tegninga:-) Da hadde jeg nemlig strikket et par votter i fargene grønt og svart. Disse var egentlig ment for voksne, men ble så små at jeg spurte 1.prinsessa på 4 om de passet henne. Hun kastet et kjapt blikk og svarte kontant nei:-)
Så derfor var fargevalget ikke noe problem når jeg fikk høre at samme prinsesse ønsket seg ei praktisk ullbukse. Den er strikket i Dalette og hører til Gråtassserien. Prøvde å pynte opp med litt sommerfugler fordi jeg syntes den ble i kjedeligste laget. Når jeg kjøpte garnet så fikk jeg se noen ferdig trykte merkelapper og falt selvfølgelig for “laget av farmor”;-)

rosa

Disse sokkene er vel egentlig bare for prinsesser. Strikket i Fancy Sox og er vel neppe egnet til Cherrox, men hva gjør vel det.  

Selv er jeg så langt fra adelig, men jeg har i den siste tiden fått et litt større ansvar enn jeg hadde regnet med. Situasjonen er nemlig den at jeg har fått en tannlege “i kosten”. Neida, hun bor ikke hos oss, men jeg har nå så hyppige besøk der at jeg tror at jeg alene betaler både lønn og sosiale kostnader for denne ene. Hyggelig er hun, men det får da være måte på. Tenner på krone i tillegg til gamle fyllinger som ramler ut til stadighet. Og her snakker vi fyllinger altså, schwære fyllinger;-) Disse er fra sent sekstitall da Folketannhelsa hadde godt med amalgan.
Ja, ja jeg prøver å spare der jeg kan og har nå begynt å strikke mine egne kopptuer……Disse har jeg sett mange har laget og jeg var nok litt skeptisk – tenkte bakterier og annet styggedom, men jeg er faktisk fornøyd.
Strikket i Mor Aase bomull.vask

Jeg håper nå at arbeidsgiveransvaret mitt for tannlegen snart er over.  Jeg krysser fingrene og biter tennene forsiktig sammen. God helg til dere alle hilsen

Sidsel

som i skrivende stund har bare ei knekt tann og vondt i bankkortet sitt

12 kommentarer:

Annepålandet sa...

Underlig fenomen, det der, at 95% av alle jenter under skolealder er så verliebt i rosa. Finnes det noen fornuftig forklaring på det? Er det arv eller miljø som har skylda? Klærne ble i hvert fall kjempefine, og sikkert godt mottatt!
Underlig er det også at det å komme i farmor-alderen og at plombene og tennene begynner å rase ut ofte faller sammen. Jeg får be sønnen om å holde seg på matta noen år til og begynne å spare som en gal...
Ha en fin helg!

Tovepia sa...

Unnskyld meg, men jeg måtte trekke på smilebåndet:O)
Å ha en tannlege "i kosten" er ingen ønskesituasjon, det koster nesten mer enn min stuemakeover...eller kanskje ikke;)
Tenker prinsesse 1 vet hva hun vil, og votter i sort og grønt er jo ikke noe for ekte prinsesser;)
Gruer til neste uke, men gleder meg til neste helg når alt er over;)
Ha ei flott helg dere også, jeg er hjemme, gubben på hytta for å berge en vegg på annekset som hakkespetten har forelsket seg i;)
Klem fra meg;)

Tovepia sa...

Glemte å si at sokkene var supersøte, de må jo bare falle i smak, og buksa med farmormerke blir nok svært godt mottatt i de kongelige kretser;)

karna sa...

Datt innom deg, og du har en ordentlig koselig blogg med "litt kjøtt på beina" om du skjønner ,-) Rosa som jentefarge går litt opp og ned. Her er det D.E som er mest rosa mens D.E er mest svart. Mor bruker rødfarger (inkl rosa) på dager når den er klar for det. Håper det går bra med tannlegen, har en historie jeg også.

Bestemor Drillo sa...

Ja dette kan jeg skrive under på!
Rosa må det være! Så flott bukse med sommerfugler på, og farmormerker har jeg aldri sett så nå går turen til garnbutikken;)
Du skulle aldri ha minnet meg på dette med tannlegen, det henger en lapp på kjøleskapet som jeg gjør som jeg ikke ser når jeg går forbi!
Det blir vel min julegave i år!!!!!
Ha en fin fredag!

Stubbetufsa sa...

Er man rosa så er man rosa...
Selv Picasso hadde sine perioder!
Den kopptua med nupper rundt kanten var søt!
Ha ei fin helg!

MajorogMeg sa...

Kun rosa er godt nok til søte små prinsesser ja:) Nydelige ting du har laget til jentene også. Tenker de blir fornøyd:)
Usj...tannlegekostnadene høres ikke festlig ut. Finnes da annet å bruke penger på? Men tenner trenger du..så du har ikke noe valg. Ja, bit tennene forsiktig sammen...og ha ei riktig god helg:)
Klem fra havet....

Solveig sa...

Rosa skal det være. Tror alle mine jenter har vært innom den perioden. Men det er jo godt de vokser fra det. Er ikke like sjarmerende når man kommer opp i en høyere alder..... Buksa ble skikkelig søt med sommerfugler på - og sokkene må jo være midt i blinken for små prinsesser.

Børge's Blogg sa...

Strikking ligger vist i slekta viser det seg.
HUsk du må betale arbeidsavgiveravgift til staten i tillegg da :)
Ha en flott helg

Hanne sa...

Det er da slett ikke bare småpiker som liker rosa, jeg er en god det eldre, og elsker rosa. Skjønner henne godt, jeg. Søte, Søte bånd du har fått tak i, som satte prikken over ièn.
Så håper jeg det ordner seg for deg med tennene, jammen er det dyrt, og ubehagelig når tennene må ordnes.
God helg.

Jorids BestemorBlogg. sa...

Hei Sissel,,lenge siden jeg har lagt igjen spor her hos deg ,men jeg er ofte innom deg skal du vite.
Var jo bare helt skjønn de rosa prinsessetingene da,skjønner at dem liker det og jeg ja,synd en ikke er fire sier nå jeg da;O)
Jeg har fire gutter og fire jenter til barnebarn,og det er det samme her også på jentefronten, helt hekte på rosa ,guttene tar liksom den fargen dem får.
Jeg har alltid likt å pynte meg med allskens farger og smykker selv, mens mine tre jenter var stikk motsatt,mens deres jenter er som mormor igjen,kan det ha noe med trass og sjølstendighet tro,iallefall merkelige greier ;O)
Ønsker deg ei god uke Sissel!!
Klem fra Jorid!

Stubbetufsa sa...

Takk for koselige ord om lillepusen! Vi snakker mye om hvor god kontakt vi hadde med ham, bedre enn vi hadde med de andre kattene vi har hatt...
Har du fått tanna di i orden?